Βήμα-προς-βήμα οδηγό για μια επιτυχημένη αναζήτηση εργασίας

Posted on

Βήμα-προς-βήμα οδηγό για μια επιτυχημένη αναζήτηση εργασίας

Για τους περισσότερους από εμάς, αναζήτηση εργασίας δεν είναι ποτέ εύκολη, είτε πρόκειται για πρώτη ή πέμπτη φορά σας ψάχνει για μια νέα θέση εργασίας. Εάν αισθάνεστε συγκλονισμένοι ή δεν ξέρω από πού να αρχίσω – μην ανησυχείτε. αναζήτηση εργασίας είναι τόσο μια τέχνη και μια επιστήμη, μια που απαιτεί χρόνο, το σχεδιασμό, την προετοιμασία, και πολλή δύναμη του εγκεφάλου.

Η αλήθεια είναι, αναζήτηση εργασίας μπορεί να είναι μια κουραστική και αποθαρρυντική εμπειρία. Ωστόσο, αν το προσεγγίσουμε συστηματικά, η διαδικασία θα είναι πολύ πιο εύχρηστο, και θα έχετε πολύ μεγαλύτερη επιτυχία στο να πάρει την προσφορά που σας αξίζει.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για μια πορεία σύγκρουσης με το πώς να βρουν μια θέση εργασίας.

Καταστρώστε μετάβαση σας

Όταν πρόκειται για την εύρεση εργασίας, ο καθένας αρχίζει κάπου, αν έχετε μόλις τελείωσε το σχολείο, είστε σχεδιάζει να παραιτηθεί για μια καλύτερη ευκαιρία ή τη σταδιοδρομία αλλαγή, έχετε απολυθεί, ή έχετε απολυθεί. Ανεξάρτητα από τις περιστάσεις σας, σχεδιάζουμε την προσέγγισή σας και να φροντίζει για την αντιμετώπιση τυχόν εμπόδια μπροστά.

Όταν είστε Παραίτηση

Αν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν, μην παραιτηθεί μέχρι να εξασφαλίσει μια νέα θέση (και ετοίμασε μια κατάλληλη εξήγηση για την παραίτησή σας, καθώς θα σας ενδέχεται να σας ζητηθεί κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων). Επιπλέον, θα θελήσετε να σιγουρευτείτε για να συντονίσουν τη χρονική στιγμή της παραίτησης σας και την ημερομηνία έναρξης μιας νέας θέσης εργασίας.

Όταν έχετε απολυθεί ή Απολυθεί

Αν έχετε απολυθεί ή απολύονται, αποφύγετε τη σύνδεση της εταιρείας που σας επιτρέπουν να πάει με τυχόν εργοδότες, εκτός αν είστε βέβαιοι ότι ο διευθυντής σας θα παρέχει ένα λαμπερό αναφοράς. Αυτό θα μπορούσε να ισχύει μόνο αν έχουν απολυθέντων λόγω περικοπών στον προϋπολογισμό ή την αναδιάρθρωση της εταιρείας.

Ακόμη και σε αυτό το πρώιμο στάδιο, ξεκινήστε χειροτεχνίας απάντησή σας σε μία από τις πιο δύσκολες ερωτήσεις της συνέντευξης: Γιατί απολύθηκαν σας;

Να είστε έτοιμοι να μοιραστείτε την ιστορία σας

Δεν έχει σημασία γιατί κινείστε επάνω, να πάρει την ιστορία σας ίσια τώρα και μάθετε την από καρδιάς. Διηγούνται φόντο σας με έναν τρόπο που είναι συναρπαστικό και πειστικό, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι να εξηγήσει τους λόγους για την εύρεση νέας εργασίας, πώς σχετίζεται με τους επαγγελματικούς σας στόχους, και γιατί είναι το καλύτερο κατάλληλο για οποιαδήποτε δεδομένη θέση.

Καθορίστε τι εργασία που θέλετε και είναι επιλέξιμες για

Πριν αρχίσετε να ψάχνετε για δουλειά, θα πρέπει να καταλάβω ποια είναι η θέση που θέλετε. Έχετε ένα συγκεκριμένο τίτλο δουλειά στο μυαλό, και στη συνέχεια να κάνετε κάποια έρευνα για να καθορίσει τις λέξεις-κλειδιά που θα χρησιμοποιήσετε όταν αρχίσετε να ψάχνετε για θέσεις εργασίας.

Όταν ξεκινάτε αναζήτηση εργασίας, την περιγραφή των καθηκόντων, αρμοδιοτήτων και απαιτήσεις θα σας πει περισσότερα από τον τίτλο και μόνο, όπως οι τίτλοι και οι ρόλοι τείνουν να διαφέρουν μεταξύ των εταιρειών. Μπορεί επίσης να είναι μια χρήσιμη άσκηση για να γράψει ένα δείγμα περιγραφή των καθηκόντων που περιγράφει την ιδανική θέση σας.

Αν και είναι αποδεκτό να εφαρμόζεται σε πολλές «φτάσει» θέσεις, μην χάνετε το χρόνο σας ψάχνοντας για ή σχετικά με τις θέσεις εργασίας που είναι σαφώς χωρίς επιφυλάξεις για. Σχήμα εκ των προτέρων πώς θα πάμε να αποφασίσει ποια θέσεις εργασίας να ισχύουν για, τότε ενεργά κρατήσει αυτές τις παραμέτρους στο μυαλό όταν είστε αναζήτηση εργασίας.

Ορίστε προσωπική και επαγγελματική προτεραιότητες σας

Καθορίστε τις προτεραιότητες σας πριν ξεκινήσετε την αναζήτηση εργασίας σας. Πρώτον, κάνει μια λίστα με τα «must-haves», όπως η θέση της εταιρείας και το χρόνο σας μετακινήσεις, μια επιθυμητή επιλογή εύρος και τα οφέλη των μισθών, και άλλους παράγοντες που είναι «μη διαπραγματεύσιμη» για να σας.

Στη συνέχεια, κάνει μια λίστα με τα «ωραία-to-πλούσιοι.» Για παράδειγμα, ψάχνετε για ένα συγκεκριμένο τύπο της εταιρικής κουλτούρας; Θα προτιμούσατε να εργαστεί σε μια καθιερωμένη εταιρεία, ή σε εκκίνηση ή μικρές επιχειρήσεις;

Θέλετε να εργαστείτε σε μια μικρή ή μεγάλη ομάδα;

Ζητώντας από τον εαυτό σας αυτά τα είδη των ερωτήσεων (και εγγράφως τις απαντήσεις σας) προτού αρχίσετε να αναζητήσετε εργασία θα σας βοηθήσουν να κάνετε μια σαφή και σίγουρη απόφαση, αφού έχετε μια προσφορά εργασίας.

Clean Up παρουσία σας στο διαδίκτυο

Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να ανανεώσει την κοινωνική σας μέσα ενημέρωσης πρέπει και δεν πρέπει, όταν πρόκειται για την αναζήτηση εργασίας. Υποψήφιοι οι εργοδότες μπορούν να Googling το όνομά σας και ψάχνετε επάνω σε Facebook, Instagram, το Twitter, και Snapchat.

Είναι γενικά συνιστάται να κρατήσει όλα τα προφίλ κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και ιδιωτικές όσο το δυνατόν ενώ είστε αναζήτηση εργασίας. Η μία εξαίρεση, όμως, είναι το LinkedIn. LinkedIn προφίλ σας θα πρέπει να περιλαμβάνει μια επαγγελματική πυροβόλησε το κεφάλι και να είναι up-to-ημερομηνία με πιο πρόσφατη την εμπειρία και τα προσόντα σας. Πάρτε το χρόνο να γράψει μια συναρπαστική σύνοψη που θα πιάσει την προσοχή των διευθυντές προσλήψεων.

Προετοιμάστε το βιογραφικό σας και συνοδευτική επιστολή

Θα πρέπει να έχετε ένα «κύριο» έκδοση του το βιογραφικό σας ολοκληρωθεί, διαμορφωμένη και διορθώσεων, πριν να ξεκινήσετε την αναζήτηση εργασίας.

Θα είστε σε θέση να το τσίμπημα, όπως σας αναζήτηση εργασίας να τονίσει και να αναδείξει διαφορετικές εμπειρίες ή τα προσόντα με βάση τις ιδιαιτερότητες των διαφορετικών θέσεων που υποβάλλετε αίτηση για.

Συμβουλή: Ανατρέξτε σε αυτά τα κορυφαία παραδείγματα βιογραφικό ως σημείο εκκίνησης για να γράψει ή να ανανεώσετε το βιογραφικό σας.

Αν και μια συνοδευτική επιστολή είναι πιο δύσκολο να προετοιμάσει, όπως θα έπρεπε να είναι εξατομικευμένη για κάθε εργασία που ισχύουν για, εξετάζει τι πρέπει να συμπεριληφθεί σε μια συνοδευτική επιστολή και να καταλάβω τι μπορείτε να γράψετε εκ των προτέρων, και τι θα χρειαστεί να προσαρμόσετε τη στιγμή που θα αρχίσει ισχύουν για τις θέσεις εργασίας.

Reach Out στις βιβλιογραφικές αναφορές Τώρα

Οι περισσότερες θέσεις εργασίας που ισχύουν για θα σας ζητήσει να παρέχει τρεις έως τέσσερις επαγγελματικές αναφορές που μπορούν να βεβαιώσουν τα προσόντα σας. Δεν θέλετε να πρέπει να αγωνίζομαι για να φτάσουν αυτούς τους ανθρώπους, ή, ακόμη χειρότερα, έχουν μια συνέντευξη συλλαμβάνονται με έκπληξη. Αντ ‘αυτού, επικοινωνήστε με τους εκ των προτέρων και να τους ενημερώσετε ότι θα θέλατε να τα χρησιμοποιούν ως σημείο αναφοράς.

Εξερευνήστε (και Ανάπτυξη) το δίκτυό σας

Η δικτύωση μπορεί να είναι ένας πραγματικά ισχυρός τρόπος για να προσγειωθεί μια εργασία, αν γίνει σωστά.

«Δίκτυο» σας μπορεί να περιλαμβάνει πρώην συναδέλφους, τους διευθυντές, τους πελάτες, τους αποφοίτους από το mater σας alma, τους φίλους ή τους φίλους των φίλων, τα μέλη της οικογένειας, γείτονες, ή κάποιος από μια «κοινότητα» ανήκετε.

Παρά το γεγονός ότι οι συνδέσεις της πραγματικής ζωής είναι το κλειδί, αναζητήστε τους φίλους σας στο Facebook και τις επαφές LinkedIn για να δείτε αν μπορείτε να βρείτε κανέναν που εργάζονται στη βιομηχανία ή σε μια εταιρεία που προτίθεστε να ενδιαφέρονται να εργαστούν για.

Αν αισθάνεστε σαν να έχετε εξαντλήσει το δίκτυό σας, αφιερώστε λίγο χρόνο για να αναπτυχθεί. Επειδή είναι πιο πιθανό να προσληφθεί αν έχετε μια σύνδεση στο εσωτερικό της εταιρείας κάνεις αίτηση για να, αφιερώνοντας μια ώρα ή δύο για να επεκτείνει μπορεί να είναι πολύ πιο πολύτιμη από τη χρήση εκείνη τη στιγμή να εφαρμόζονται σε τυχαία θέσεις εργασίας.

Μπορείτε να επεκτείνετε το δίκτυο, τόσο σε απευθείας σύνδεση σας με την προσθήκη τους φίλους και τις συνδέσεις, και εκτός από συμμετέχουν σε εκδηλώσεις του κλάδου, όπως συνέδρια ή εμπορικές εκθέσεις, ή πρόκειται να την καριέρα εκδηλώσεις δικτύωσης.

Ξεκινήστε την αναζήτηση και εφαρμογή για την απασχόληση

Έτσι έχετε παρουσιάζει τη θέση που θέλετε, και οι λέξεις-κλειδιά αναζήτησης που θα χρησιμοποιήσετε για να το βρείτε. Μπορείτε καθαρίζεται παρουσία σας στο διαδίκτυο. Οι αναφορές σας παραταχθεί και περιμένει να ακούσει από τους εργοδότες. Το βιογραφικό σας είναι έτοιμο, και έχετε γράψει κάποιο υλικό για να ενταχθούν στην συνοδευτική επιστολή που θα προσαρμόσετε τη στιγμή που θα βρείτε μερικές πιθανές επιλογές απασχόλησης. Τώρα, ήρθε η ώρα να βρείτε και να εφαρμόζονται σε αυτές τις θέσεις εργασίας.

Υπάρχουν πολλά μέρη για να αναζητήσετε θέσεις εργασίας. Ιστοσελίδες όπως Monster.com, Indeed.com, Dice.com και CareerBuilder.com είναι από τα καλύτερα και πιο χρησιμοποιούνται χώρους εργασίας. LinkedIn μπορεί επίσης να είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να αναζητήσετε θέσεις εργασίας, και μπορεί να σας δείξει αν έχετε οποιεσδήποτε συνδέσεις σε εταιρείες που είναι η μίσθωση.

Craigslist είναι μια σταθερή επιλογή, καθώς, ειδικά εάν βρίσκεστε σε μια αστική περιοχή, αν και ψάξτε στο «θέσεις εργασίας» και όχι «συναυλίες», εκτός και αν ψάχνετε για βραχυπρόθεσμη ή προσωρινή εργασία. Εάν ζείτε σε μια μικρότερη ή μεγαλύτερη αγροτική πόλη, είναι πιθανό τοπική εφημερίδα σας θα παραθέσει επίσης ευκαιρίες απασχόλησης στη γύρω κοινότητα.

Επιπλέον, εξειδικευμένα sites που απαριθμούν συγκεκριμένους τύπους των θέσεων εργασίας είναι μια άλλη μεγάλη πηγή. Υπάρχουν πολλοί τύποι των θέσεων εργασίας στη βιομηχανία συγκεκριμένες εκεί έξω? απλά Google «[κλάδο σας] λίστες εργασίας» για να ξεκινήσετε.

Τέλος, αν γνωρίζετε θέλετε να εργαστείτε για μια συγκεκριμένη εταιρεία, ψάξτε για θέσεις εργασίας άμεσα στην ιστοσελίδα τους. Ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποια σκάψιμο, αλλά οι περισσότερες εταιρείες λίστα θέσεις εργασίας σε ένα «Σταδιοδρομία» ή στη σελίδα «Ευκαιρίες» που μπορείτε να βρείτε στο κάτω μέρος της σελίδας του δικτυακού τόπου.

Λάβετε υπόψη ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εφαρμογών δουλειά αυτές τις μέρες είναι online εφαρμογές, έτσι θα πρέπει να υποβάλει μια ψηφιακή έκδοση του συνοδευτική επιστολή και το βιογραφικό σας. Να είστε βέβαιος να χρησιμοποιήσει μια εργασία (και επαγγελματική) διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για κάθε αλληλογραφία που σχετίζονται με την αναζήτηση εργασίας σας.

Θέστε τους στόχους και οργάνωση

αναζήτηση εργασίας είναι μια κουραστική διαδικασία, και είναι εύκολο να κάψει-out. Ορίστε λογική, επιτεύξιμους στόχους για τον εαυτό σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιδιώκουν την εφαρμογή δέκα θέσεις εργασίας ανά εβδομάδα. Στη συνέχεια, να είστε βέβαιος να αναιρέσει χρόνος για την ολοκλήρωση των στόχων αυτών. Ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποιες θυσίες, όπως να πάρει ένα επιπλέον ώρα νωρίτερα, ή χρησιμοποιώντας μεσημεριανό διάλειμμα σας να αναζητήσουν εργασία.

Οργανώστε την πρόοδο αναζήτηση εργασίας σας και σημειώστε τις θέσεις εργασίας που εφαρμόζονται, και πότε, ώστε να μπορείτε να ακολουθήσετε αναλόγως.

Ετοιμαστείτε να πάρει συνέντευξη

Το επόμενο βήμα στην προσγείωση μια δουλειά είναι acing συνέντευξή σας. Μπορεί να έχετε αρκετούς γύρους συνεντεύξεων, που συνήθως αρχίζουν με μια τηλεφωνική συνέντευξη, στη συνέχεια ακολουθείται από συνεντεύξεις πρόσωπο με πρόσωπο. Δεν πρέπει ποτέ να διακινδυνεύσουν μια συνέντευξη Κάντε την προετοιμασία της συνέντευξης σας σοβαρά, και να είστε βέβαιος να «απλά φτερουγίζει.»:

  • Διαβάστε προσεκτικά την περιγραφή θέσεων εργασίας, με έμφαση στις ευθύνες και απαιτήσεις. Να είστε έτοιμοι να εξηγήσει, με απτά παραδείγματα, το πώς θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και πώς μπορείτε να εκπληρώσουν τις ευθύνες.
  • Έρευνα της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της δήλωσης αποστολή τους και τις πρόσφατες ή αξιοσημείωτα επιτεύγματα, ή αλλαγές στη στρατηγική ή τοποθέτηση.
  • Πρακτική απαντώντας σε ερωτήσεις συνέντευξης ειδικά στην επιθυμητή θέση και τον κλάδο σας.

Προετοιμαστείτε για μια τηλεφωνική συνέντευξη

Για μια τηλεφωνική συνέντευξη, να αναιρέσει τουλάχιστον 45 λεπτά της ήσυχο, συνεχή χρόνο. Έχετε το βιογραφικό και τη συνοδευτική επιστολή σας τυπωμένο ή να ανοίξετε τον υπολογιστή σας για μελλοντική αναφορά. Να είστε βέβαιος να λάβει την κλήση κάπου με την άριστη εξυπηρέτηση των κυττάρων. Εάν έχετε ένα, ένα σταθερό τηλέφωνο είναι προτιμότερο για τη βέλτιστη ποιότητα ήχου.

Προετοιμαστείτε για μια προσωπική συνέντευξη

Για μια συνέντευξη πρόσωπο με πρόσωπο, φτάνουν 10 λεπτά νωρίς με ένα τυπωμένο συνοδευτική επιστολή και βιογραφικό. Να είστε βέβαιος να φόρεμα για να εντυπωσιάσει, και να εκφράσουν ευγενικό και επαγγελματικό ενθουσιασμό για τη θέση και την εταιρεία.

Πάρτε το χρόνο να πω ευχαριστώ

Να είστε βέβαιος να πάρει το χρόνο για την παρακολούθηση μετά τη συνέντευξη με ένα ευχαριστήριο σημείωμα ή μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επαναλαμβάνοντας το ενδιαφέρον σας για τη δουλειά και την εταιρεία.

Αξιολογώντας τις προσφορές εργασίας

Με προσφορές εργασίας στο χέρι, είναι πλέον καιρός να αξιολογήσουν τις επιλογές σας. Κοίτα πίσω στην αρχική σας «must-have» και «ωραία-to-have» λίστα και να δούμε πού οι προσφορές ταιριάζουν. Να είστε βέβαιος να εξετάσει την πρακτική παράγοντες, όπως ο μισθός, τα επιδόματα, τις διακοπές, την εταιρική κουλτούρα, σας μετακινήσεις και τη στάση και τις προσωπικότητες των ανθρώπων που θα εργάζονται με.

Αν είστε κολλημένοι, κάνει μια λίστα με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα – και να είστε βέβαιος να ακούσετε το έντερό σας, προκειμένου να επιλέξουν την καλύτερη δουλειά για σας.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *